Thursday, June 1, 2017

Marina Porto Montenegro-Tivat

Najekskluzivnija marina na Jadranu-Porto Montenegro

Porto Montenegro je luksuzna marina za jahte smještena u Tivtu i predstavlja jednu od najekskluzivnijih marina duž Jadranske obale. U kompleksu Porto Montenegro se nalazi marina za jahte dužine od 12 metara do 250 metara, rezidencije i poslovni prostori. Raspolaže sa oko 450 vezova. U ovoj marini postoji mogućnost kratkoročnog zakupa veza i dugoročnog do čak 30 godina. Porto Montenegro je stekao status graničnog prelaza tako da se čitava carinska procedura kako na ulasku tako i na izlasku iz teritorijalnih voda Crne Gore može obaviti u marini, a klijentima je u svakom trenutku na raspolaganju i mogućnost snabdijevanja gorivom, koje je oslobođeno poreza.

Porto Montenegro - tax-free gorivo
Porto Montenegro-Tivat

Marina pruža veliki broj usluga, a neke od njih su: 
- carina, 
- napajanje električnom energijom, 
- Wi-Fi internet, 
- 24-časovno obezbjeđenje... 

Porto Montenegro je udaljen najviše 3 sata avionom od najvećih evropskih gradova, i do njega se može doći preko tri međunarodna aerodroma – aerodrom Tivat (7km), Dubrovnik (46km) i Podgorica (90km). Svi ovi aerodromi dobro su povezani čarter i redovnim letovima, a nude i mogućnosti slijetanja za privatne avione.

GPS koordinate marine Porto Montenegro-Tivat: N 42° 25'
                                                                                   E 18° 41'


Udaljenost morskim putem: Kotor 6 NM, Budva 22 NM, Ulcinj 50 NM, Bar 38 NM, Dubrovnik 37 NM, Luštica Bay 16.3 NM, Portonovi 4 NM.

Ukoliko Vam je potreban agent pri posredovanju kod Lučkih vlasti, snabdijevanju tax-free gorivom ili želite da rezervišete ili zakupite vez u ovoj crnogorskoj marini kontaktirajte Yacht Agent Montenegro.

Šta je u blizini?


Tivat

Tivat je jedan od najmlađih i najmodernijih gradova Bokokotorskog zaliva. Iako je najmlađi grad Boke, Tivat ima dosta zanimljivih i atraktivnih destinacija. Renesansni Ljetnjikovac Buca u centru grada, Ostrvo Cvijeća, Gornja Lastva, veličanstvena plaža Plavi horizonti i ostrvo Sv. Nikola su neke od turističkih destinacija koje treba posjetiti u Tivtu. U samom gradu nalazi se prirodna marina Kalimanj. Tivat je jedini primorski grad u Crnoj Gori koji ima aerodrom.


Kotor

Kotor
Po svojoj ljepoti, prostranstvu i raskošnom reljefu, Boka Kotorska se ubraja među najinteresantnije turističke destinacije Mediterana. Okružen planinom Lovćen i morem, Kotor se nalazi na samom kraju Bokokotorskog zaliva, jednog od 25 najljepših zaliva svijeta. Ovaj grad, okružen čvrstim bedemima, udaljen je od Porto-Montenegra oko 10 km. Nad gradom se uzdiže stara tvrđava. Stari grad Kotor ima troje vrata. Vrata na more koja vode na gradsko šetalište i obalu; Vrata na rijeku, vode prema Risnu i Herceg Novom; dok Vrata od Gurdića, vode prema Trojici i raskrsnici Cetinje – Budva. Dolaskom u ovaj grad bićete u mogućnosti da posjetite neke od atrakcija od kojih su najpoznatije: Zidine starog grada, Katedrala Sv. Tripuna, Crkva Sv. Nikole i Sv. Luke, Pomorski muzej… Od 1979. nalazi se na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine. Marina Kotor raspolaže sa 30 vezova.

Perast

Perast-Montenegro
Perast
U podnožju brda Sv. Ilije (873), a na mjestu gdje se razdvajaju kotorski i risanski zaliv, nalazi se gradić Perast. Perast se nalazi na 25 km udaljenosti od Tivta. Ono po čemu je Perast prepoznatljiv su dva ostrva: ostrvo Sv. Đorđe i ostrvo Gospa od Škrpjela. 





Herceg Novi-Montenegro
Herceg Novi

Herceg Novi

Na značajnom i atraktivnom prostoru između planine Orjen (1895 m) i ulaza u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku, smjestio se Herceg-Novi, najmlađa srednjovjekovna građevina na Jadranu. U koliko budete u prilici da posjetite ovaj bokokotorski grad predlažemo Vam da posjetite sledeća utvrđenja: Španjola, Kanli Kula, Sat Kula, Kula Sv Jeronima, Forte Mare, Citadela.
Herceg Novi je udaljen od Tivta 20 km.



Jaz

Jaz je plaža koja se nalazi 20km udaljenosti istočno od Tivta. Sastoji se od dva dijela, jedan dužine 500m, a drugi 300m. Kao jedna od najdužih plaža u Crnoj Gori omiljena je među turistima.


Stari grad Budva

Zahvaljujući tvrđavama Starog grada, Budva je jedan od najstarijih gradova Jadrana. Kaldrmisane ulice, srednjovjekovne katedrale i drevne fasade u svom istorijskom kvartalu daju joj oblik lavirinta. Očuvan Stari Grad sa modernom primorskom zajednicom i slikovitom lukom, čini Budvu danas najmodernijim centrom Crne Gore. U Budvi se nalazi i marina sa 300 vezova. Budva je domaćin brojnih regata, sajmova kao i festivala. Nalazi se na 25-om kilometru od Tivta.

Sveti Stefan

Sveti Stefan-Montenegro
Sveti Stefan
Sveti Stefan je poluostrvo, udaljeno 35 km od Tivta. Povezan je sa kopnom uskim zemljanim nasipom, što je vjerovatno i razlog zašto su ga počeli nazivati "Crnogorska Palma Dubaija". Mada je ovo dosta diskutabilno, jer Sveti Stefan postoji već više stotina godina, dok palma nema ni deceniju. Ovo poluostrvo predstavlja najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori, a jedno je od najluksuznijih ljetovališta na Jadranskom moru.

Bar

Stari Bar-Montenegro
Bar
Bar zajedno sa lukom i marinom, predstavlja jednu od najljepših destinacija u Crnoj Gori. Luka i Marina Bar se nalaze u samom srcu grada. Marina raspolaže oko 650 vezova. U blizini luke se nalaze hoteli, rastorani, banke. Stari dio grada, Stari Bar, nalazi se 75 km jugoistočno od Tivta. Dobro očuvani ostaci zidina i tvrđava, koji datiraju iz 9 vijeka, daju predivan pogled na cijeli grad i okolinu, Najprivlačniji dio starog grada predstavlja maslina stara 2000-2500 godina, koja spada u 5 najstarijih maslina na svijetu.


Ulcinj

Ulcinj-Crna Gora
Ulcinj
Stari grad u Ulcinju je jedna od najstarijih arhitektonsko-urbanističkih cjelina na Jadranu. Jedinstveno je mišljenje da Stari grad sa svojim ilirskim bedemima, Citadelom, pijacama i trgovima a naročito gradskim pejzažom, predstavlja u cjelosti kulturno-istorijski spomenik od neprocjenjivog značaja. Neke od najznačajnijih istorijskih znamenitosti Ulcinja, koje Vam predlažemo da posjetite su: Kula Balšića, Palatu i Dvore, Trg robova. Nalazi se na 90-om kilometru od Tivta.

Lovćen

Lovćen je najznamenitija planina i nacionalni park u Crnoj Gori, udaljen oko 80km od Tivta. Uzdiže se iznad Boke Kotorske. Visinom se posebno ističu dva njegova vrha: Štirovnik, čija najviša tačka doseže čak do 1749 metara iznad mora, i Jezerski vrh (1657 metara) na kome je smešten mauzolej čuvenog pesnika i vladara Petra II Petrovića Njegoša. Do mauzoleja možete doći tako što ćete preći 461 stepenicu. Područje oko planine Lovćen, poznato je po vrhunskoj kuhinji i mnogobrojnim specijalitetima, poput čuvene njeguške pršute, njeguškog sira i kobasica.

Dubrovnik

Dubrovnik je grad smješten na Jadranskom moru, u južnoj Hrvatskoj. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u cijeloj Jugoistočnoj Evropi. Poznat je po svom starom gradskom jezgru sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima. Dubrovnik je od Tivta udaljen svega 70km.
Stari grad-Dubrovnik
Dubrovnik




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.