Tuesday, July 31, 2018

Zimski vez u marini Porto Montenegro – benefiti za vlasnike plovila i posadu

Tivat se nalazi u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva i predstavlja modernu turističku destinaciju interesantnu turistima tokom cijele godine.

Najveća atrakcija kako Tivta, tako i cijelog crnogorskog primorja je svakako marina Porto Montenegro. Nakon samo nekoliko godina postojanja, ova marina važi za jedno od najpopularnijih utočišta za jahte, kao i idealan ''homeport'' na Jadranu. Kombinacija spektakularne destinacije i marine pružiće Vam uslugu na svjetskom nivou. Marina Porto Montenegro raspolaže sa 450 vezova (za plovila dužine od 12m do 250m) i pruža usluge: carinske i imigracione usluge, zakup veza, točenja goriva (gorivo ne podliježe porezu i carini), snabdijevanje vodom i strujom, objekti za nabavku opreme i lokalne popravke/održavanje, odlaganje otpada/otpadnih voda i kanalizacije, Wi-Fi itd.
Pored kratkoročnog zakupa veza, Porto Montenegro omogućava i zakup dugoročnog veznog mjesta do čak 30 godina.

Dugoročni zakup veza u Porto Montenegro
Marina Porto Montenegro


Benefiti za vlasnike

  • PDV se obračunava i plaća po sniženoj stopi od 7% za servisne usluge koje se pružaju u marini;
  • Crna Gora nije članica EU, pa samim tim obezbjeđuje brojne nautičke benefite;
  • S obzirom da se nalazi u prirodno zaštićenoj luci, marina Porto Montenegro nudi maksimalnu sigurnost i zaštitu za jahte, što je svakako jedna od najbitnijih stavki za vlasnike plovila pri izboru zimskog veza.
  • Porto Montenegro je udaljen najviše 3 sata avionom od najvećih evropskih gradova, i do njega se može doći preko tri međunarodna aerodroma – aerodrom Tivat (7km), Dubrovnik (46km) i Podgorica (90km). Svi ovi aerodromi dobro su povezani čarter i redovnim letovima, a nude i mogućnosti slijetanja za privatne avione.
  • Svaki zakupac veza ima pristup Porto Montenegro Owner’s Club-u, koji nudi širok spektar pogodnosti.

Zimski vez u marini Porto Montenegro
Nautičko naselje - Porto Montenegro


Benefiti za posadu

  • Za interesantan sadržaj za posadu u toku zimskog perioda brine se “Crew Club” koji svojim članovima priprema kalendar aktivnosti (degustacija vina, regate, RYA kursevi, planinarenje);
  • Crew Club članovima posade obezbjeđuje besplatno korišćenje brvnare u Kolašinu, koja je na 2.5 sata vožnje od marine;
  • U sklopu ovog nautičkog naselja uz samo more, nalaze se elitni restorani sa internacionalnim i lokalnim specijalitetima (De Gustibus, Al Posto Giusto, Byblos, Murano), kao i prestižni butici (Excelsior, Fashion Gallery, Genny, Heidi Klein, MaxMara, Misahara, Mooi, Shubeshu i Uzurii);
  • Što se tiče noćnog provoda u naselju Porto Montenegro u centru pažnje su nezaobilazni The Clubhouse, club Platinum, Library Bar;
  • Kao što smo već napomenuli, Porto Montenegro se nalazi u blizini tri aerodroma - aerodrom Tivat (7km), Dubrovnik (46km) i Podgorica (90km). Svi ovi aerodromi dobro su povezani čarter i redovnim letovima.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.